Forside   Handelsbetingelser   Presse omtale   Historie   Kontakt os  Tanges Magasin på Instagram 

Velkommen til

Tanges Magasin

Hatte, Stokke, Spejle, Accessories     Since 2005

Dame Hatte Herre Hatte Cowboy Hatte Stokke Stokke i Kulfibre Paraplyer Spejle med forstørrelse Shagwear Punge Lightere og tilbehør RESTSALG Gave ideer

Presse omtale


Sådan handler du

Fri Fragt
FRI FRAGT
i hele Danmark

Tanges Magasin - Historie

stentøj - Galleri
Links:
https://samvirke.dk/artikler/hattekultur-derfor-gar-vi-med-hat
--------------------------------
December 2008. Medlemsbladet LedSager. Gigtforeningen.dk :
Gigtforeningen
http://gigtforeningen.dk » Medlemsbladet LedSager » 2008 » 6-2008

Over stok og sten

Tekst: Morten Linnemann Illustration: Rasmus Meisler

I århundreder har stokken været et godt hjælpemiddel til alle, der har brug for et ekstra støttepunkt, når de står eller går. Men hvorfor er mange så tilbageholdende med attage skridtet fuldt ud og blive stokke-bruger?

Måske kan nye modeller og ekstraudstyr til stokken lokke flere brugere ud af busken. På internetbutikken Tanges Magasin tilbydes 'Din personlige stok' med et bredt udvalg af farver, mønstre og modeller.

- Det var min ide, at vores udvalg skulle være mere personligt og anderledes. Vi skal sætte liv og kulør på tilværelsen. Når man nu alligevel skal bruge stok, kan det så ikke være lidt sjovt?, siger Inge Tange, indehaver af Tanges Magasin.

Hun fremhæver også foldestokken, der kan klappes sammen og lægges i håndtasken, som et populært valg.

Også hos 'Danmarks ældste leverandør af udstyr til sundhedssektoren', Simonsen og Weel, tilbydes 'Stokke med spræl i og stokke med finesser'. Her fås blandt andet stok med indbygget paraply, stok med indbygget stol og ikke mindst stok med indbygget drikkerør.

- Drikkerøret fungerer sådan, at når man drejer den øverste knop af stokken, så er der et lille rør, som man kan hælde lidt snaps ned i, og når man er ude at gå, kan man få sig 'en lille én', oplyser Britt Høyer fra Simonsen og Weels butik på Østerbro i København. Hun oplever, at det i det hele taget er blevet mindre tabu-belagt at gå med stok.
 
Kristian Stengaard-Pedersen, professor, overlæge, dr.med. på Århus Universitetshospitals reumatologiske afdeling er en varm fortaler for stokken, men den skal anvendes korrekt:

- Smerter i hofte, knæ eller fodled er meget hyppigt som følge af gigt. Stokken kan for disse patienter lindre smerten og øge gangdistancen. Og så er stokken bivirkningsfri og billig, siger han.

- Stokken skal have en vis styrke, korrekt længde og være tilpasset hånd og arm. Den skal tilpasses individuelt, hvis den skal blive til god hjælp.

- Ideen er, at man bruger stokken i den raske side. Så belaster man mindre på det dårlige ben, siger Kristian Stengaard- Pedersen.

Om de har tænkt på det hos butikken Simonsen og Weel, står hen i det uvisse. Men de kan til gengæld lokke med særligt ekstraudstyr til vinteren: En gummidup med metal-pigge under kan monteres i bunden af stokken ved vintertide for at gøre den sikker i glatføre. Og så er der vel ikke længere nogen undskyldning for ikke at tage stokken i brug.